dimecres, 23 de maig del 2012

COLOMS...

Instal·lació: del 2 al 17 de Juny a l’Auditori de Santpedor

“Crear a partir de la memòria és donar cos a un record que,
 malgrat ser abstracte, esdevé realitat.”


El SAC -Santpedor, Art i Creació-, fa una intervenció artística a l’espai de l’Auditori tot presentant un tros de la memòria d’aquest espai, concretament la que correspon a l’etapa on centenars de coloms “okupes”, amb el seu anar i venir, van conviure amb un munt de deixalles i porqueria dibuixant el període més decadent, previ a la seva restauració.

Ara podem gaudir d’un espai recuperat amb un projecte no exempt de risc, però amb un  resultat prou digne perquè els santpedorencs ens en puguem sentir orgullosos.
El SAC vol retre homenatge a aquest auditori a través dels coloms obstinats que, a hores d’ara, encara es troben als voltants de l’edifici. El projecte consisteix en situar diversos coloms al seu interior com a nova manera d’ocupació simbòlica, que s’ajuda de la forma per recordar i del color per descontextualitzar, la qual cosa ens pot remetre al pop art.
Seguint amb el fil simbòlic, hem demanat la col·laboració dels reclusos del Lledoners en la creació d’aquests coloms. Així impliquem a un col·lectiu marginal amb un fet artístic que va més enllà de la possible compensació econòmica. Hem de ressaltar la resposta dels que hi han col·laborat.
Al llarg de la exposició, hi haurà la possibilitat d’apadrinar els coloms per endur-se’ls a casa. Amb aquesta finalitat, es disposarà d’una graella on tot interessat podrà deixar les seves dades i una petita col·laboració per a reservar els coloms exposats. Més informació a la pròpia exposició.
Aquesta exposició s’inaugura el dia 2 de Juny a les 9 del vespre amb l’espectacle de José Manuel Garzón que porta per nom  “Cartas de Miguel”. Aquest espectacle es basa en uns escrits, que el poeta Miguel Hernández adreçava des de la presó a la seva dona Josefina.
“Palabras de Miguel” es un homenatge a Miguel Hernández construït amb les paraules del poeta, paraules íntimes, paraules escrites per a Josefina Manresa novia, dona i mare. Un text amb fragments de les cartes que Miguel va escriure al llarg de la seva vida, des de l’amor primerenc, durant la guerra, la presó i la mort.
Finalitzarà el 17 de Juny i es podrà visitar en tots els actes programats a l’Auditori durant aquests dies, inclosos els de Festa Major.
Juny 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada